Gyümölcssavas hámlasztás – Hogyan válasszunk kezelést?

A különböző kémiai hámlasztó arckezelések hasonló hatású mechanizmuson működnek, csak a különböző kozmetikai cégek más-más erősségű savakat használnak a kezelésben.

A savas – peelingező kezeléseknek az elvégzésére az őszi-téli hónapok a legideálisabbak. A zavaró, kellemetlen bőrproblémák (akne, ráncok, megereszkedett bőr, pigmentfoltok) sokat javulnak, a bőrszerkezet megváltozik, arcbőrünk minden tekintetben regenerálódik.

A gyümölcssavas hámlasztó kezelés kúra egy nagyon eredményes, biztonságos, kellemetlenségekkel nem járó módszer, melyet a High Care® kozmetikákban közel 30 éve sikerrel alkalmaznak.

Hogyan működik a gyümölcssavas hámlasztás?

A több lépésben megtisztított bőrre visszük el a hámlasztó koncentrátumot, amely a High Care® Cosmetics esetében vagy egy mandulasav (Acid Peel elixír), amely nagyon lassan, fokozatosan szívódik fel molekula mérete miatt, és nagyon kíméletesen hat; vagy az 55%-os koncentrációjú AHA sav kerül a bőrre, melyben többféle sav koncentrációjával (glikolsav, citromsav, almasav, glükonsav urea) érik el.

A kozmetikában alkalmazott savak kíméletesek.

A savat nem úgy kell elképzelni, mint egy erős vegyszert, ugyanis kifejezetten az emberi bőrhöz lettek kifejlesztve. A gyümölcssav a felső hámréteg elhalt sejtjeit oldja le, amelyek szorosan tapadnak az alattuk fekvő egészséges, élő sejtjeihez. Ezáltal egy enyhe, ugyanakkor nagyon eredményes bőrmegújító folyamat megy végbe. Az arcbőr egységesebbé válik, felfrissül, fellélegzik. Az ép sejtek felszínre kerülésével a vérkeringés fokozódik, az arcbőr üdévé, élettelivé válik.

Hogyan vágjunk bele egy gyümölcssavas hámlasztásba?

Minden esetben előzetes konzultáció javasolt: a High Care® kozmetikusai felmérik a bőr állapotát, felállítják a terápiás célokat, meghatározzák az egyéni érzékenységet.

Milyen eredményre számíthatunk egy gyümölcssavas hámlasztó kúránál?

A High Care® kozmetikában a hámlasztó kezelést azoknak ajánljuk, akik az őszi és téli szezonban valamilyen bőrproblémát szeretnének kezeltetni ezzel a módszerrel. Mivel a felső hámréteget oldják le a gyümölcssavval, egy bőrmegújító, regenerációs folyamatot indítanak el. Az 55%-os gyümölcssavas vagy mandulasavas kezelés hatására fokozottabban termelődnek az új, egészséges sejtek, javul a kollagén termelődés, feszesebbé válik a kötőszövet.

Mitesszeres, aknés bőr:

Kíméletesen tisztítja a pórusokat, javítja a tágpórusú bőr állapotát. Javul a vérkeringés, gyorsabbá válik a gyógyulás, csökken a gyulladás. Egyre kevesebb tisztátalanság, pattanás kerül a bőrfelszínre, mivel a gyümölcssavaknak nagyon jó fertőtlenítő hatása van a bőrön lévő baktériumokkal szemben. Az elhalt hámréteg fokozatos lecserélődésével az arcbőr fellélegezhet.

Aknés probléma esetén első alkalommal egy tisztító nagykezelést javasolnak a High Care® kozmetikusok, ahol már a nagyon kíméletes mandulasavat is beépítik a tisztító kezelésbe. Majd egy hét után jöhet a célzott hámlasztó kezelés.

Öregedő, megereszkedett bőr, ráncok:

A vérkeringés fokozásával, a bőrmegújítási folyamat meggyorsításával megváltozik az arcbőr textúrája. Üdévé, ragyogóvá, frissebbé válik, az apróbb ráncok kisimulnak. Kontrasztosabbá, feszesebbé, rugalmasabbá válik az arcbőr. Napról napra érezzük, hogy valami jó történik velünk.

Pigmentfoltok:

Hormonális változások, napfény okozta elszíneződések: nyáron sokkal intenzívebben látszanak. A gyümölcssavas hámlasztó kúrával 4-5 alkalom után szembetűnően halványodnak a pigmentfoltok.

Amit csak a High Care® kozmetikák tudnak:

Fejlett technikákat (egyedi gépi kezeléseket, pl. Dermio Led Top Head) és prémium minőségű termékeket alkalmaznak a bőrfiatalításra és a kellemetlen bőrtünetek enyhítésére (akne, pigmentfoltok), a kémiai peelingek széles választékát alkalmazzák. A szakértő High Care® kozmetikusok sok-sok éves tapasztalata hozzájárul ahhoz, hogy a gyümölcssavas hámlasztó arckezelések az őszi-téli szezonban a vendégek kedvenc kezelése legyen.

Megosztás